KUVAGALLERIA 2022

Hirvenmetsästys 2022

Vuoden 2022 hirviporukassa oli kuhinaa aloitusaamuna, kun kolmisenkymmentä jäsentä kokoontui erämajalle.

Saaristahan sitä jälleen lähdettiin aloittamaan, eikä sieltä tyhjää tarvinnut pyytääkkään.

Ensin tosin valkohäntäpeura meinasi sotkea hirvikuviot, mutta Jusu Räsänen poisti peuran kuvioista, kun se siirtyi mantereen puolelle.

Metsässä hirvien perässä oli Aada, Nestori, Nita ja Leija, piakkoin useampi koira ilmoitteli haukullaan hirvihavainnoistaan.

Piekäisen Janne sai eräksi vasan Kotmuksesta ja emä kaatui Honkasen Markun passitornin eteen Hannon pellon reunamilla.

Useammastakin hirvestä oli havaintoja, joten hyvissä merkeissä alkoi tämä jahtikausi.

Sunnuntaina ei sitten niin vauhdikkaasti tilanteita muodostunutkaan, vaan meni iltapäivän puolelle kunnes Könssinvuoren tienoilta saatiin uroshirvi löydettyä.

Sarvipää meinasi ensin jallittaa porukkaa, mutta tämän nelipiikkisen kohtaloksi koitui erehtyä liian lähelle Jari Lampisen kiväärin piippua.

Hirvi majalle käsittelyyn ja ensimmäinen viikonloppu oli onnistuneesti paketissa.


Toisen viikonlopun lauantaina aamupäivällä hirvet osasivat piilotella hyvin, mutta iltapäivän puolella saatiin havaintoja turhankin läheltä hirven ylittäessä Pitkälahden tien auton edestä.

Hyvä emä+vasa haukkukin oli, mutta nämä hirvet osasivat puikahtaa ennen passiketjua pois saariin saakka.

Sunnuntai oli hieman lauantain toisinto, aamupäivällä oli hiljaisempaa, mutta päivän päätteeksi Kakon Tero kaatoi vasan Hiehojärven passipaikalla.


Kolmannen viikonlopun lauantai olikin vilkas päivä. Useista hirvistä havainnot jo pasiin mennessä ja koirilla olikin täysi työ nopeasti päällä.

Ensimmäisenä Piekäisen Janne tiputti yksinäisen naarashirven Penttilänmäentien uudesta tornista.

Jatkoa seurasi pian, kun Tero Mulli kellisti komean sarvipään Rikunrannassa. Tällä uroksella oli hienot 10-piikkiset lapiosarvet.

Evästauon jälkeen jatkettiin, ja kauaa ei tarvinnut odotella kun emä ja vasa oli haukussa. Hirvet lähtivät siirtymään ja tulivat Lampisen Jarin vartioiman aukon reunaan Hiehojärven länsipuolella. Emä huomasi passimiehen, mutta se ei ehtinyt tajuta tilanteen vakavuutta ja vasa jäi siihen.

Sunnuntaina aamusta kokastiin vielä saaria, mutta sieltä ei löytynyt kuin pienempää sorkkaa.

Iltapäivän puolella keskityttiinkiin ruokailemaan erämajalla Sinikan valmistamaa maukasta hirvikeittoa.


Neljäntenä viikonloppuna oli tapahtumia, mutta haettua vasaa ei saatu hyvistä yrityksistä huolimatta.
Hirvenmetsästyksestä pidettiin kahden viikon tauko, näin saimme viettää rauhalliset pyhäinpäivän ja isänpäivän. Kun jatkoimme marraskuun 19. päivä oli lämpötila laskenut lievästi pakkasen puolelle ja maassakin oli hienoinen lumihärmä. Lauantaina saatiin nopeasti haukku päälle, mutta emä ja vasa väistivät vaaran siirtymällä seuran alueiden ulkopuolelle. Toimettomana ei tarvinnut olla, sillä toiset hirvet olivat jo löytyneet Rasankylältä. Pitkän hitaasti siirtyvän haukun jälkeen vasan kohtalon sinetöi Tero Mulli. Sunnuntaina saatiin myös nopeasti emä tuplavasoilla haukkuun, aluksi hirvet olivat haukussa melko paikoillaan kunnes lähtivät isommalle kierrokselle. Säkläntien varressa olleelle Jari Lampiselle hirvet olivat jo näyttäytyneet pariin otteeseen, kunnes kolmas kohtaaminen koitui vasalle kohtalokkaaksi ja tämä oli myös seurueen syksyn 2022 viimeinen hirvikaato.


Suuret kiitokset maanomistajille, seuran jäsenille, hengessä mukana olleille ja tietenkin tassunpuristukset hyvän työn tehneille koirillemme.


Tulkaahan hirvikeitolle tammikuussa! 

SM Yösuunnistus 2022

Kannattaa ottaa yhteyttä paikalliseen metsästysseuraan tai riistanhoitoyhdistykseen, kun tarvitsee apuvoimia tapahtumiin.

Anttolassa pidettiin SM yösuunnistuksen karsinta 23.9.2022 (Koirankulkku) ja finaali 24.9.2022 (Piilokorpi).

Tapahtumissa oli mukana Anttolalaisista metsässeuroista jäseniä liikenteenohjauksessa. Karsinnan tukikohtana toimi meidän erämajamme.

PLEM Open 2022

Perinteinen järjestyksessään ensimmäinen PLEM Open golfturnaus palattiin torstaina 25.8.2022 Annilan golfkentällä.

Kisa oli tasainen ja tunnelma erinomainen.

Tulokset: 1. Joel Patrikka 45p, 2. Ilkka Kerola 31p, 3. Ville Waris 25p.

Kiitokset kaikille ja ensi vuonna jatketaan!